Keuringen

Nationale Stamboekkeuring Mariënheem

 • Kampioenfoto's

  Afbeeldingen worden groter door deze aan te klikken.
  Flip v.h. Veldzicht (v. Romeo van Pesaken & m. Rosalien 39)
  Kampioen mannelijk 0-4 maanden
  Martijn (v. Andre & m. Marijke 20)
  Kampioen mannelijk 4-8 maanden
  Orlando van de Blaak (v. Dorus & m. Patricia 1)
  Kampioen mannelijk 1 tot 2 jaar en Mister Toekomst
  Guus v.h. Veldzicht (v. Dario van Pesaken & m. Boukje 10 v.h. Veldzicht)
  Kampioen mannelijk 2 jaar en ouder en Algemeen kampioen mannelijk
  Bowi van Vredenburgh (v. Josina's Jos & m. Tara van Vredenburgh)
  Kampioene vrouwelijk 4-8 maanden en Miss Toekomst
  Bunthoeve Coba 33 (v. Carlo van 't Veerhuis & m. Coba 23)
  Kampioene vrouwelijk 1 tot 2 jaar
  Judith 12 (v. Groot Rassert 592 & m. Judith 4)
  Kampioene vrouwelijk 2 tot 3 jaar
  Van Volenbeek Lativa 31 (v. Noek van Vredenburg & m. Lativa 3)
  Kampioene vrouwelijk 4 jaar en ouder en Algemeen kampioen vrouwelijk
 • Verslag

  Mannelijke mini's 

  Kampioen mannelijk 0-4 maanden was Flip v.h. Veldzicht van A.A.M. Withag uit Enschede.

  Mannelijk 4 tot 8 maanden

  Op 1 Martijn (v. Groot Rassert 539). Een jeugdig, correct en lang dier met een diepe bil. Dier twee werd Maarten (v. Dagobert), ook van fokker/ eigenaar J. van de Ven. Iets ouwelijker, maar een zo machtig breed en diep dier die het helaas op de benen moest afleggen tegen het eerst geplaatste dier. Dier drie, een ragfijne Boy van Halfweg (v. Lautinus) van Theo Veerman.

   Mannelijk 1 tot 2 jaar

  Orlando van de Blaak (v. Dorus) van Dhr. Velthoen. Een fraaie rasstier met een goeie stap en een hele mooie achterhand. Hij werd deze dag ook nog Mister Toekomst. Ondanks zijn wat mindere jeugd waren zijn benen beter dan het nummer twee geplaatste dier Boris van Vredenburg (v. Tijger) van Jan te Riele. Een jeugdig dier dus, met een beste schouder en rug. Derde werd Arjan van Halfweg (v. Lautinus) van eigenaar Bert van Abeelen. Een dier met een hele mooie ontwikkeling en keiharde bespiering, die helaas wat kreupel liep

  Mannelijk 2 jaar en ouder

  De 3 jarige (natuurlijk geboren) Guus van het Veldzicht (v. Dario) van fokker Fons Withag en eigenaar Harry Hutten werd 1e van zijn rubriek, en later ook nog de algemeen kampioen mannelijk. Een zeer complete, lange en donker baggerbonte stier welke tevens zeer goed in de benen was. Als tweede de 2 jarige Norbert (v. Jack) gefokt door Dhr. Oosterik en nu in eigendom van Bert van Abeelen. Een zeer jeugdige en beloftevolle stier met een mooi kruis. Derde geplaatst werd de lange 4 jarige Gusela’s Jacode van Dhr. W. van Deuveren.

  Vrouwelijke dieren 4 tot 8 maanden

  Patricia van de Oude Smitse (v. Leijenhorst 149) van Roel de Smit. Ruim in conditie, ruim in ontwikkeling en breder dan de als tweede geplaatste Erna (v. Mark) van Harm Trompetter. Een mooi, hard en vast gebouwd dier. Iets gewoner in de bespiering maar wel met veel jeugd werd de als derde geplaatste Judith 20 (v. Andre) van J. van de Ven.

  Het zeer fraaie type van Bets van Halfweg (v. Lautinus) zette haar boven haar stalgenoot en halfzus Belinda (v. Lautinus) die ook best van type was. Derde werd Ella (v. Mark) van Harm Trompetter, die ondanks haar breedte en massale ontwikkeling te kort kwam op haar fijnheid van haar concurrenten.

  Waar in de ochtend Heide van de Zuivelhoeve (v. Lambert Better Red) van Henk Dunnink-Timmerman nog eerste werd in de rubriek, moest ze het in de kampioenskeuring toch afleggen tegen de in de ochtend als tweede geplaatste Bowi van Vredenburg (v. Josina’s Jos) van Jan te Riele. Heide is een mooie mals dier met veel massa, een mooie achterhand en een hele goede stap. De fraaie type van Bowi blonk uit in haar jeugd, welke wat minder aanwezig was in het als derde geplaatste dier Renate van de Bunthoeve (v. Japio) van Aalt van de Bunt. Zoals gezegd kreeg Bowi later op de dag, in de kampioenskeuring, mede door haar jeugd de titel Miss Toekomst toebedeelt.

  Nummer 1 In rubriek 10 de Carlo van 't Veerhuis dochter Coba 33 van Aalt van de Bunt. Ondanks haar wat oudere leeftijd heeft ze een enorme hoogte en lengtemaat. Haar directe concurrent Babet van Vredenburg (v. Tom) is qua pure uitstraling zeker zo fijn, maar ze miste het op haar hardheid en jeugd.

  Rubriek 11

  Waar het in de ochtend nog een "narrow escape" was voor Maxima van 't Veerhuis (v. Topjop) van de Fam. Hoekman, die als eerste geplaats werd, was dat in de kampioenskeuring in de middag de eer aan Judith 12 (v. Groot Rassert 592) van J. van de Ven. Judith had meer rastype ten opzichte van de iets langere en hogere Maxima.

  Rubriek 12

  Coba 26 (v. Jacobar 28) van Aalt van de Bunt loopt over van ras en lengte met een fraaie huid en mooie ronding in de achterhand. Later op de dag werd zij nog reserve kampioen. Ze zou iets meer hoogte in de klauw mogen hebben ten oopzichte van Betty van de oude Smitse (v. Tom) van Roel de Smit. Een machtige koe die recht op de benen staat maar de ragfijnheid mist ten opzichte van Coba 26. De als derde geplaatste Rosalien 39 (v. Donald) van Fons Withag is een hele beste correcte koe die iets van kracht miste in haar klauwen ten opzichte van haar concurrenten.

  Rubriek 13

  Ze hoeft niet langer en ook niet hoger en heeft perfect beenwerk. Lativa van Volenbeek (v. Noek) van Bert van Abeelen. Een dier wat ook al natuurlijk gekalfd heeft. Winnaar in haar rubriek, en later op de dag ook uitgeroepen als Algemeen kampioen vrouwelijk. In rubriek 13 nam zij het op tegen twee dieren, namelijk Truus 21 (v. Donald) en de als derde geplaatste Irene 31 (v. Carlo van 't Veerhuis) van Harry Hutten die qua kilos’s wat minder waren maar qua ras uitstraling niet. Beide koeien worden tevens nog gemolken.

  Kampioen zoogstellen werd Betty van de Oude Smitse met haar kalf Merel.

  Bedrijfsgroep mannelijk met helaas maar 1 inzender. Namelijk Stal Halfweg van Theo Veerman. Een mooie groep dieren met veel rastype.

  Bedrijfsgroep vrouwelijk werd gewonnen door Stal Halfweg van Theo Veerman. 4 dieren in deze groep. Het lijken wel postzegels, zo lijken de dieren op elkaar.

  Afstammelingen van 1 stier werd wederom gewonnen door Stal Halfweg van Theo Veerman met als vaderdier Lautinus (Algemeen kampioen mannelijk 2017). Fraai van rastype en heel veel uniformiteit.