Foktechnisch Nieuws

Foktechnische Commissie

Verslag foto-keuring Verbeterd Roodbont

5 december 2020

Herman Blankesteijn en Adrie van Gent hebben zich over de foto's van 55 prachtige Verbeterd Roodbonte dieren gebogen.

Lees gauw verder voor het hele verslag...

Lees verder

Actualiteiten

1 september 2020

Het viel ons eind juni rauw op het dak, het afscheid van Jaap van de foktechnische commissie. Enerzijds omdat wij Jaap erg mogen, anderzijds omdat wij in de nieuwe samenstelling (FC) nog niet samen waren geweest om te discussiëren over wat ons te doen staat en wat de verwachtingen zijn.

Een van de redenen van Jaap zijn vertrek was dat hij zich niet kon vinden in de “nieuwe” gang van zaken. Ondanks dat dit wel vermeld staat in de reglementen, is dit in de praktijk altijd anders gegaan en is daar onderling niet duidelijk over gecommuniceerd toen er volgens de “reglementen” werd gehandeld. Helaas zijn hier wat steken gevallen die door zowel bestuur als FC ondervangen had kunnen worden.

Na het uitstappen van Jaap zijn wij (Corne, Roel, Theo en Jur, Herman was afwezig ivm buikgriep) snel bij elkaar gekomen...

Jurrien de Graaf praat je bij over de Foktechnische Commissie...

Lees verder

Bulldog gen

1 september 2020

Over het bekende bulldog gen gaan veel theorieën, vaak verhalen uit de praktijk maar harde feiten ontbreken.
Wat verstaan we onder een bulldogkalf?

Roel Toering vertelt er graag meer over...

Lees verder

Inspecteur

Op bezoek bij Toon van den Oever

5 december 2020

Er zijn onder onze leden nog mensen die voor het oprichten van het stamboek al actief waren in de rode dikbilfokkerij. Uitzonderlijk wordt het als deze leden nog altijd vee houden.

Een bezoekje aan deze Verbeterd Roodbont nestor is zeker de moeite waard. Corné van der Ven bezocht Toon van den Oever...

Lees verder

Uniformeringsdag

1 september 2020

De uniformeringsdag is ooit in het leven geroepen om als bestuur en FC op dezelfde lijn te zitten, als het gaat over het kijken naar en beoordelen van een dier.
Wat is gewenst, en hoe waarderen we dit. Voor de meeste kenmerken dekken hier de boven en onderbalk kenmerken de lading.
Daarnaast hebben we het ook gehad over de verschillende types die er momenteel door de leden gewaardeerd worden (luxe dikbil type en “BNL” type) en hoe waarderen we dit onder dezelfde beoordelingscriteria.

Heeft de inspecteur zijn doel bereikt? Lees verder via de onderstaande link...

Lees verder