Fokstieren

Milan

KI Code: 36871

 • Milan

 • Milan

 • Verslag

  Milan is een zeer lange en brede baggerbonte Verbeterd Roodbont stier. De stier werd gefokt door Quartel in Westmaas en is tijdens een open dag van het stamboek aangekocht door de fokker van de stal Van ’t Veerhuis. De stier viel meteen op in het hok met jonge stieren door zijn zeer imposante voorhand, breedte in de achterhand en lengte in de middenhand (ontwikkeling 90 pnt). Deze lengte heeft de stier geërfd van zijn moeder Greet 6 die ook deze enorme lengte had en een zeer fraaie koe was. Deze dochter van de stier Wilbert is opgenomen met AV 91 punten in het stamboek.

  De vaderlijn is al niet minder imponerend want hierin vinden we de stier Romeo van Pesaken terug. Deze stier die snel uitverkocht raakte bij de K.I. SAMEN en is ingeschreven met AV 92 en heeft gezorgd voor een gewichtige afstamming.

  Milan is door de fokker gebruikt om de reeds behaalde hoogtemaat in de veestapel vast te leggen en een nog bredere rug en voorhand in de dieren te fokken. De lengte en brede rug zien we terug in de nafok van Milan en de nakomelingen kennen een probleemloze opfok.

  De stier heeft een goed groeivermogen en zet makkelijk vlees aan. Na de weideperiode is de stier ingeschreven met 88 AV als twee jarige stier met een schofthoogte van 136 cm( +11). De goede genen van beide ouders vinden we dus ook in MILAN terug. De sterke punten van de stier zijn lengte en breedte in voor- en achterhand met behoud van fijnheid in de bespiering en beenwerk. Veehouders die deze eigenschappen graag in de nafok terug zien komen dus bij hun keuze vanzelf uit bij deze stier. De reeds geboren kalveren zijn qua exterieur nog een slag fraaier dan de moeders en hebben een fraaie kop.

 • Stamboom

    ♂ Burg's Billy
  ♂ Romeo van Pesaken ♀ Cato 8
  ♀ Greet 12 ♂ Wilbert
    ♀ Greet 6
 • Inspectierapport

  Bovenbalk
  Ontwikkeling Type Bespiering Benen Algemeen Voorkomen
  90 86 87 86 88
   
  Onderbalk
  Schofthoogte Kruishoogte Kop breedte Inhoud voorhand Dikte lendenen Lengte rug
  136 140 6 8 8 6
  Lengte bekken Ronding bil Kruisligging Lengte broek Bovenbouw Vorm rib
  5 5 6 6 6 5
  Schouder breedte Breedte rug Staartinplant Breedte bekken Breedte broek Achterbenen achteraanzicht
  7 7 5 7 7 6
  Stand achterbenen Klauwhoek Pijp omvang Stand voorbenen Haar/huid Gedrag
  5 6 5 5 6 5
 • Folder