Fokstieren

Dartagnan Red

KI Code: 36851

 • Dartagnan Red

 • Nakomeling Dartagnan Red

 • Verslag

  Dartagnan Red is de eerste roodbonte BWB stier, die K.I. SAMEN inzet. De vader Dartagnan beschikt over de roodfactor. De overgrootmoeder heeft een VRB-vader Nicoben, waar de roodfactor vandaan komt. Daarvoor zitten twee eigen stieren, die op het bedrijf als kuddestier zijn gebruikt. De lijn heeft voornamelijk BWB bloed in zich, vooral ook om de maat te vergroten.

  Dartagnan Red is een goed ontwikkelde stier met een goeie billenpartij. Hij heeft een soepele gang en hard sterk beenwerk. De stier groeit makkelijk en de verwachting is dat hij uit zal groeien tot een geweldige verbeteraar van maat in combinatie met bespiering. Tevens is hij ook goed te gebruiken op de VRB koeien, omdat hij in een klap de maat vergroot zonder op bespiering toe te geven.

  De grootmoeder was een zware goed ontwikkelde koe met lengte en bespiering. De moeder Nicolet 1 heeft inmiddels voor de derde keer gekalfd en is een zeer zware en luxe bespierde koe, die nog steeds op het bedrijf aanwezig is. Dartagnan R is een stier, die u met vertrouwen kunt inzetten op zowel uw BWB als VRB koeien.

 • Stamboom

    ♂ Ecrin de St. Fontaine
  ♂ Dartagnan du Castillon ♀ Aspirine du Castillon
  ♀ Nicolet 1 ♂ Bivouac ET 0718 du Vivier
    ♀ Nicolet
 • Folder