Geschiedenis

De oorsprong

Door het fokken uit roodbonte M.R.IJ. dieren naar runderen met luxe vleesvee eigenschappen, zijn we er in geslaagd, Verbeterd Roodbonte koeien te fokken met top kwaliteiten. De uitstraling behoort tot de duidelijke kenmerken van dit ras. Een kleurrijk handzaam huisdier, met hoogwaardige vleeskwaliteiten met zeer gunstige slachtrendementen en een goed karakter.

Het ras geniet veel aandacht voor de melk-, vlees en zoogveehouderij. Het maakt het ras geliefd voor de veehouder, de slager en de consument. Door vleesveefokkers is er op 1 maart 1988 een stamboek opgericht voor het Verbeterd Roodbont Vleesveeras. De vereniging streeft steeds door een bewust gekozen fokbeleid naar een combinatie van goede gebruikseigenschappen voor de ontwikkeling van super vleeskwaliteiten van de Verbeterd Roodbonte dieren. Het enige originele vleesras van Nederlandse bodem!


Voor de toekomst zal dit doel steeds nagestreefd worden, om een heerlijk mals stukje vlees te kunnen aanbieden. Wat door de consument zeker gewaardeerd zal worden.